Moravské derby vyznělo pro zlínské juniory, Kometu porazili 5:2

Zlínští junioři porazili ve 23. kole DHL extraligy Kometu Brno 5:2. Od druhé minuty byl stav 1:0 díky Sedláčkově trefě, vyrovnání přišlo až v polovině zápasu. Hned na to ale ševci reagovali a odskočili do tříbrankového vedení. Soupeř sice ještě snížil na 4:2, ale poslední slovo měli přece jenom berani, konkrétněji Dominik Matula, který dnes zaznamenal dva góly a dvě asistenci. Junioři jsou tak po dnešním zápase na deváté pozici se 37 body, bod před nimi je jejich dnešní soupeř.
23.kolo, so 1.11.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kometa Brno
5:2
(1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 2. Sedláček (Matula), 32. Procházka (Kobylík), 40. Hořanský (Dalajka, Matula), 45. Matula (Žabčík, Dalajka), 50. Matula (Sedláček) – 30. Dufek (Kupčík, Zohorna), 49. Zohorna (Grünwald). Rozhodčí: Obadal – Smilek, Novák. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 34:44. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 5:2.

Haloda – Zbořil, Kužílek, Žabčík, Kobylík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Matula, Hladiš, Sedláček.

Jekel – Vágner, Hájek, Švejda, Kupčík, Kubeš, Vlček, Vojáček, Šnajnar – Kozel, Pokorný, Dvořák, Denk, R. Zohorna, Biolek, Garčic, Dufek, Král, Boltvan, Grünwald, Dymáček.

Hned první střela ševců skončila úspěchem. Dominik Matula zpoza brány našel mezi kruhy volného Pavla Sedláčka a ten Jekela prostřelil. Přidat další branku mohl Hořanský, ale neposedný puk mu uskočil. Poté Jekela ohrozil tečí Sedláček, ale brněnský brankář zareagoval. Na druhé straně zase Haloda musel krýt pokusy Krále. V závěru první dvacetiminutovky ještě střílel Zaremba, ale jen do Jekelových betonů.

Na začátku druhé třetiny mohl skórovat Sedláček, který vystihl rozehrávku soupeře a na dvakrát zakončoval, ale Jekela nepřekonal. Ve 30. minutě Brno využilo přesilovou hru, ale kvůli vysoké holi nebyla branka uznána. Ale Kometa se přece jen regulérního gólu dočkala. Přesně v polovině zápasu tutéž početní výhodu využil Jan Dufek, který se trefil mezi Halodovy betony. Vyrovnaný stav ale nevydržel ani dvě minuty. Nahození Petra Procházky totiž zaplachtilo až do sítě. Zvýšit mohl Karola, ale kotouč mu dělal problémy a nakonec ho na brankové čáře vychytal Jekel. Poté měli zlínští 40 sekund výhodu dvou mužů v poli, ale gól přišel až při hře 5 na 4. Adam Hořanský dostal přihrávku před zcela odkrytou bránu a zvýšil tak na 3:1.

Ve třetí části ukázala trojice Hlaváč, Sedláček, Matula parádní kombinaci, když první jmenovaný poslal pas přes půlku kluziště na Sedláčka, který přihrál do jízdy zcela volnému Matulovi, ten však pohlednou akci zakončil jen do betonů Jekela. A ve 45. minutě už Zlín vedl o tři branky. Dominik Matula tečoval střelu Žabčíka a brankář Komety už nestihl zareagovat. Zanedlouho sice Brňané snížili, když v přečíslení se prosadil Radim Zohorna, ale za minutu si ševci vzali své tříbrankové vedení zpět. Po druhé v zápase se prosadil Dominik Matula.

Ohlasy trenérů

Jiří Suhrada (PSG Zlín): "Dnes jsme podali vynikající výkon. Brankář nám zachytal, byli jsme produktivnější v koncovce. Brno také podalo dobrý výkon, bruslili a napadali. Jsem spokojený, získali jsme totiž tři důležité body pro boj o postupovou osmičku."

Pavel Pazourek (Kometa Brno): "Domácí podali dobrý výkon, my už o něco slabší. Také si myslím, že to vystoupení celé tady stálo za houby. Zápas, prostředí, lidé okolo a i to, jak se zápas odvíjel od začátku, celé to stálo za velké houby."